Istoric / Evolutie

1925

A inceput sa produca Prima Fabrica Romaneasca pentru laminat si tras metale, sub numele de FAROLA – finantata de un grup de investitori austrieci.

LAROMET - Sediu vechi

1937

Inca din anul 1937 LAROMET este un important furnizor de solutii tehnologice pentru produse din cupru si aliaje de cupru, sub forma de bare, profile, tevi, sarma, lingouri piese forjate si componente precum si produse din aliaje speciale. Produsele LAROMET sunt bazate pe tehnologii de turnare continua orizontala si verticala, turnare centrifugala, extrudare, tragere si forjare.

LAROMET - Sediul vechi - cuptorul de tratament

1991

Intreprinderea LAROMET s-a constituit, prin Hotarare de Guvern, in Societate Comerciala pe actiuni, sub denumirea de S.C. LAROMET S.A., avand ca actionar majoritar statul Roman.

Sediu-Central1

1998 – 2008

La sfarsitul anului 1998 avut loc privatizarea societatii prin achizitia pachetului majoritar de catre firma TRIP MATERIALS Inc., Switzerland. Intre 1998 – 2008 a fost demarata o larga actiune de audit, restructurare si modernizare. Incepand cu anul 2008 LAROMET a construit si pus in functiune o fabrica noua si moderna la Brasov unde produce bare, profile, tevi, sarma, piese forjate si componente.

 

2008

2013 – 2015

In 2013 LAROMET a pus in functiune o nouă turnatorie in apropiere de Bucuresti, unde produce cupru și aliaje de cupru sub forma de bare, tevi si lingouri utilizand tehnologii de turnare continua verticala si orizontala, turnare centrifugala precum si turnarea in lingouri.

2013